Πως να βάψω μόνος μου » Φρεσκάρισμα με Πλαστικό
 
Τα βασικά πράγματα
 

     Θα ξεκινήσουμε να διαπιστώνουμε αν οι τοίχοι είναι περασμένοι με « Πλαστικό ή Υδρόχρωμα ».

 
     Αν θέλουμε να φρεσκάρουμε έναν τοίχο που είναι ήδη βαμμένος με πλαστικό και διατηρείται σε καλή κατάσταση, δεν χρειάζεται καμία προεργασία. Σε περίπτωση που υπάρχουν περιοχές που έχει φύγει το πλαστικό ή έχουν γίνει κάποια μερεμέτια με ασβεστοκονιάματα, θα πρέπει να προηγηθεί αστάρωμα (καλό είναι  να περάσουμε αστάρι λαδιού σε αναλογία: 50% αστάρι μετάλλων, 50% λινέλαιο).
 
     Επιφάνειες περασμένες με ασβέστη, σε οποιαδήποτε μορφή, χρειάζεται απαραίτητα να ασταρωθούν γιατί αλλιώς. δεν καλύπτονται, όσα χέρια πλαστικό κι αν περαστούν. Γι' αυτό προσέχουμε ιδιαίτερα και τις σταγόνες που ενδέχεται να έχουν πέσει κατά το θάψιμο της οροφής.
 
     Αφού τελειώσουμε όλες τις προεργασίες, εκεί που χρειάζονται, φτιάχνουμε πλαστικόστοκο η ακρυλικό στόκο (έτυμο στα χρωματοπωλεία) και κάνουμε όλα τα ψιλοστοκαρίσματα. Όταν στεγνώσουν τα βάφουμε τοπικά και περνάμε το πρώτο χέρι. Αν δεν έχουν καλυφθεί ικανοποιητικά οι επιφάνειες περνάμε και δεύτερο χέρι με τον τρόπο που αναφέρουμε στο « Τρόπος Βαφής.
 

  ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΦΗΣ

 
     Αφού οι επιφάνειες των τοίχων έχουν υποστεί τις απαραίτητες προεργασίες, εντωμεταξύ έχουμε ετοιμάσει το χρώμα. Πιάνουμε μία πλευρά του δωματίου και με πινέλο Νο 2 ½ - 3 ιντσών περνάμε προσεκτικά γωνίες, πρεβάζια, σοβατεπί και όποια άλλη μικρή επιφάνεια υπάρχει (κόψιμο). Ύστερα ολοκληρώνουμε το βάψιμο της πλευράς με τον κύλινδρο. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε μία-μία τις πλευρές ως την ολοκλήρωση του χώρου.
 
     Όπως θα προσέξατε, το δωμάτιο βάφεται μία-μία πλευρά για να προλαβαίνουμε τις ενώσεις του πινέλου με τον κύλινδρο πριν στεγνώσουν και δημιουργηθούν ματίσεις.
 
     Όταν στεγνώσει το πρώτο χέρι ψιλοστοκάρουμε όλα τα μερεμέτια που έχουν απομείνει από το πρώτο στοκάρισμα.
 
     Όταν στεγνώσουν και τα ψιλοστοκαρίσματα τα βάφουμε τοπικά με ένα πινέλο και περνάμε το δεύτερο και τελευταίο χέρι με τον ίδιο τρόπο που περάσαμε και το πρώτο.
 
     Αν υπάρχουν σωλήνες και σώματα καλοριφέρ μπορούμε να τα περάσουμε με πλαστικό εφ' όσον έχουν προηγηθεί οι κατάλληλες προεργασίες.
 
Συλλογή χρωμάτων
Συμβουλές
Χρωμάτισε το χώρο σου
Υλοποιήστε τους χρωματικούς συνδυασμούς που ονειρεύεστε χωρίς καν να πιάσετε πινέλο.

Σύμβουλος χρωμάτων
Μπορούμε να σάς δώσουμε κάποιες ιδέες πώς να χρωματίζετε τούς χορούς σάς.